kajol695

kajol695

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 54]

Pierogi z kapustą i kozakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne pierogi z kapustą i kozakami

Pierogi z kapustą i kozakami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pierogi z kapustą i kozakami

 

  • 1 jajo
  • 0.5 kg mąki
  • woda
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • 1 główka kapusty
  • 40 dag kozaków cebula
  • oliwa
  • pieprz
  • słodka papryczka

Sposób przygotowania:

Pierogi z kapustą i kozakami
Z mąki , jaja , oleju , ciepłej wody i szczypty soli zagnieć elastyczne ciasto.Cienko je rozwałkuj , wykrawaj szklanką krążki. Kapustę oczyść , pokrój na kawałki , zalej wodą i ugotuj do miękkości , odciśnij . Grzyby oczyść , posiekaj , podsmaż z posiekaną cebulą na oliwie , wymieszaj z kapustą. Farsz dopraw do smaku i kładź na krążkach ciasta , zlep pierogi i gotuj je w osolonej wodzie.Smacznego !!
Pierogi z kapustą i kozakami
Domowy farsz ze świeżej kapustki i leśnych kozaków