zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Pierogi z kapustą papryką i mięsem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Zostały mi kawałki mięs to zrobiłam z nich farsz do pierogów z dodatkiem młodej kapusty, papryki i koperku. Jak to przy pierogach bywa - było pysznie.

Pierogi z kapustą papryką i mięsem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierogi z kapustą papryką i mięsem

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z kapustą papryką i mięsem
FARSZ : Wszystkie składniki na farsz pokroić w kostkę. Do szerokiego rondla wlać olej, podgrzać go i wrzucić cebulę i obie papryki. Smażyć do zrumienienia się cebuli a potem dodać kapustę i pokrojone mięsa. Smażyć chwilę i dodać posiekany koper a następnie przyprawy do smaku. Farsz połączyć z suchą kaszą manną i wystudzić. CIASTO I PIEROGI : Do miski wsypać mąkę i sól, wlać wodę i jajko rozbełtane z olejem i wyrobić gładkie ciasto. Porcje ciasta wałkować na cienkie placki i wycinać kółka np. szklanką. Potem na każdy krążek nakładać porcje farszu i zlepiać pierogi a następnie układać je na ściereczce i przykrywać drugą aby nie wyschły. W dużym garnku zagotować wodę, posolić ją i dodać trochę oleju ( ale nie jest to konieczne ). Na wrzątek kłaść pierogi partiami i gotować od wypłynięcia kilka minut. Gotowe wyjmować łyżką cedzakową i podawać okraszone smażoną cebulką i surówką.
Pierogi z kapustą papryką i mięsem
Etap 1 Najpierw przygotuj farsz do pierogów
Pierogi z kapustą papryką i mięsem
Etap Potem zrób ciasto na pierogi z mąki i dodatków
Pierogi z kapustą papryką i mięsem
Etap 3 Wycinaj krążki i kładź farsz na krążkach
Pierogi z kapustą papryką i mięsem
Etap 4 pierogi ukladaj na ściereczce i ugotuj