slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Pierogi z kaszą jaglaną i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszne i domowe pierogi. Moje pierogi zrobiłam na mące orkiszowej pełnoziarnistej z pysznym farszem z kaszy jaglanej oraz sera feta z przyprawami. Polecam na obiad.

Pierogi z kaszą jaglaną i serem

Składniki:

Pierogi z kaszą jaglaną i serem

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z kaszą jaglaną i serem
Cebulę obieramy, drobno kroimy i przesmażamy na łyżce masła, studzimy. Do miski przekładamy kaszę, dodajemy pokruszoną fetę, cebulkę oraz doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy dokładnie.

Na stolnicę przesiewamy mąkę, sól, oraz dodajemy olej, mieszamy. Następnie dolewamy po trochu gorącej wody i delikatnie zaczynamy zagniatać. Zagniatamy na elastyczne ciasto, zawijamy w folię i odkładamy na 10 minut. Po tym czasie na podsypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy cienkie ciasto, wycinamy szklanką kółka, nakładamy na środek farsz i zlepiamy pierogi.

Pierogi gotujemy w lekko osolonej wodzie przez około 3 minuty od chwili wypłynięcia.