Sposób przygotowania:
Pierogi z kaszą jaglaną i serem
Cebulę obieramy, drobno kroimy i przesmażamy na łyżce masła, studzimy. Do miski przekładamy kaszę, dodajemy pokruszoną fetę, cebulkę oraz doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy dokładnie.
Na stolnicę przesiewamy mąkę, sól, oraz dodajemy olej, mieszamy. Następnie dolewamy po trochu gorącej wody i delikatnie zaczynamy zagniatać. Zagniatamy na elastyczne ciasto, zawijamy w folię i odkładamy na 10 minut. Po tym czasie na podsypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy cienkie ciasto, wycinamy szklanką kółka, nakładamy na środek farsz i zlepiamy pierogi.
Pierogi gotujemy w lekko osolonej wodzie przez około 3 minuty od chwili wypłynięcia.
Na stolnicę przesiewamy mąkę, sól, oraz dodajemy olej, mieszamy. Następnie dolewamy po trochu gorącej wody i delikatnie zaczynamy zagniatać. Zagniatamy na elastyczne ciasto, zawijamy w folię i odkładamy na 10 minut. Po tym czasie na podsypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy cienkie ciasto, wycinamy szklanką kółka, nakładamy na środek farsz i zlepiamy pierogi.
Pierogi gotujemy w lekko osolonej wodzie przez około 3 minuty od chwili wypłynięcia.