Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Pierogarnia u Buni

Pierogi z mięsem :

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Do robienia tych pierogów wykorzystuję mięso jakie zostaje po ugotowaniu zupy . Obieram mięso na ciepło od kości , a potem zamrażam .

Pierogi z mięsem :

Składniki:

Pierogi z mięsem :

 

  • 30 dag mąki
  • 1 jajko
  • ½ szklanki wody
  • Szczypta soli
  • 30 dag ugotowanego mięsa z zupy
  • 2 cebule
  • Sól
  • Pieprz mielony
  • Majeranek
  • Oliwa

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z mięsem :
Z mąki , wody , jajka , szczypty soli zagnieść ciasto . Zawinąć w folie spożywczą i odłożyć . Mięso zmielić . Cebulę drobno usiekać i usmażyć na złoto . Wymieszać mięso z cebulą . Doprawić solą , pieprzem i majerankiem , Ciasto rozwałkować . Szklanką wykrawać krążki . Na każdy kłaść farsz. Zlepiać pierogi . Gotować na osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia .Wyjąć . Przestudzić . Podsmażyć na oliwie na rumiano . Podawać z czystą zupą pomidorową lub bulionem .