ZośkaB

ZośkaB

Kucharz
[Przepisów: 10]

Pierogi z mięsem,

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dla kogoś kto uwielbia pierogi ;) no wiec dla mnie hehe ;)

Pierogi z mięsem,

Składniki:

Pierogi z mięsem,

 

 

  • Nadzienie;
  • mięso wieprzowe 1 kg
  • cebula 3 szt
  • olej
  • jaja 2 szt
  • kajzerki czerstwe 3 szt
  • słonina
  • mleko
  • sól, pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z mięsem,
Kajzerki namoczyć w mleku. Obrać cebulę , pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Mięso umyć, oczyścić , rozdrobnić , podsmażyć i udusić. Kajzerki odcisnąć. Mięso zmielić wraz z odciśniętymi kajzerkami i zeszkloną na tłuszczu cebulą.Wybić jajka, sprawdzić świeżość. Dodać jajka i przyprawy. wszystko dokładnie wymieszać. Przygotować ciasto pierogowe. Uformować pierogi dokładnie sklejając by się nie porozklejały podczas gotowania. Pierogi gotować we wrzącej osolonej wodzie. Stopić słoninę i polać nią ugotowane pierogi.