Sposób przygotowania:
Pierogi z mięsem 9
Na stolnicy wymieszałam mąkę pszenną z solą. Utworzyłam kopiec gdzie we wgłębieniu wbiłam jajko i wlałam wodę. Szybko ugniatałam ciasto. Na patelnię wyłożyłam mięso mielone i podsmażyłam. To samo zrobiłam z pokrojoną drobniutko cebulą. Całość zmieszałam ze sobą, dodając sól i pieprz do smaku.Zmieliłam w maszynce do mięsa. Ciasto na pierogi rozwałkowałam i pokroiłam wzdłuż nożem a następnie wszerz tworząc kwadraty.Łyżeczką na każdy kwadrat nakładałam farsz a następnie zlepiłam brzegi. Nastawiłam wodę w garnku z łyżką oleju i łyżeczką soli.Gdy zaczęła wrzeć, wrzucałam partiami pierogi. Od momentu zagotowania się wody i wypłynięcia na wierzch gotowałam jeszcze ok 3 minuty .Wyjmowałam łyżką cedzakową na durszlak.Podawałam gorące ozdobione podsmażoną słoniną w kostkę.
MagdaMM
Smakowita88
Wydawać się może.Następnym razem Madziu specjalnie przekroję dla Ciebie:-)
MagdaMM
Poprostu nie sadze ze jednego dnia robilas trzy rodzaje pierogow.Uwazam ze jest jeden rodzaj pierogow i to z serem a dopisane dwa pozostale :):) A co do przekrojenia ....to trzymam Cie za slowo :):) i bede pamietala ,tego mozesz byc 100% pewna :):):)