Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pierogi z mięsem Beatris

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pierogi nadziewane mięsem mielonym.

Pierogi z mięsem Beatris Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierogi z mięsem Beatris

 

  • 70 dkg mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 cebula
  • 5 łyżek przyprawy do zup w płynie
  • pieprz do smaku
  • 2 małe jajka
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • szczypta soli
  • ok. 2/3 szklanki bardzo ciepłej wody

Sposób przygotowania:

Pierogi z mięsem Beatris
Mięso dokładnie wymieszać z pokrojoną w kostkę cebulą, jajkami, pieprzem i przyprawą w płynie. Z mąki, soli i bardzo ciepłej wody zagnieść gładkie ciasto (ma być miękkie i nie kleić się do rąk). Ciasto bardzo cienko rozwałkować (na grubość ok. 1 mm), wykrawać z niego kółka. Na każde kółko położyć po 1 łyżeczce mięsa, złożyć na pół, zlepić brzegi. Pierogi wrzucać do lekko osolonego wrzątku. Gotować ok. 10 minut od wypłynięcia. Podawać np. ze zrumienioną cebulką.
Pierogi z mięsem Beatris
Mięso mielone wymieszane z pokrojoną cebulą pieprzem jajkami i przyprawą w płynie.
Pierogi z mięsem Beatris
Ciasto zagniecione z mąki soli i wody rozwałkowane i pocięte w kółka.
Pierogi z mięsem Beatris
Mięso mielone położone na kółko z ciasta.
Pierogi z mięsem Beatris
Zlepione pierogi wrzucone do lekko osolonego wrzątku.