Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 364]

Pierogi z Mięsem Szpinakiem i Jajecznicą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mnie smakuje z szpinakiem i jajecznica / proszę spróbować.

Pierogi z Mięsem Szpinakiem i Jajecznicą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pierogi z Mięsem Szpinakiem i Jajecznicą

 

  • CIASTO PIEROGOWE
  • 500 g. mąki
  • 1 jajko
  • 1 szklanka ciepłej wody
  • 2 łyżki oleju
  • odrobina soli

 

  • FARSZ
  • 500 g. mięsa mielonego ( wołowego )
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • vegeta
  • majeranek

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z Mięsem Szpinakiem i Jajecznicą
► CIASTO PIEROGOWE : Mąka, olej, jajko, woda - zagnieść ciasto i rozwałkować na cienki placek. ► FARSZ : Mięso z rosołu zmielić, cebulę z czosnkiem zeszklić na oleju i dodać do mięsa. Do masy mięsnej wbić jajko, dodać przyprawy i / dokładnie wymieszać /. ► Wykrawać szklanką krążki, nałożyć farsz mięsny i zlepić dokładnie brzegi. Wrzucać pierogi partiami do wrzącej, osolonej wody z dodatkiem 2 łyżek oleju. Od chwili wypłynięcia gotować jeszcze około 5 minut, gotować na małym ogniu.
Pierogi z Mięsem Szpinakiem i Jajecznicą
Te składniki są potrzebne by zrobić ten prosty ale smaczny obiadek.