Sposób przygotowania:
Pierogi z nadzieniem mięsnym
Mąkę przesiać zaparzyć wrzątkiem i wymieszać. Wbić jajko, posolić i wyrobić miękkie i elastyczne ciasto. Odłożyć na chwilę przykryte aby odpoczęło.
Rozwałkować ciasto cieniutko i wykrawać krążki szklanką. Nakładać przygotowany farsz mięsny z gotowanego mięsa zmieszanego z podsmażoną cebulką, przyprawionego pieprzem i solą.
Sklejać pierogi i wrzucać na wrzątek posolony. Gotować 2 minuty od wypłynięcia pierogów na powierzchnię, w czasie gotowania nie przykrywać pierogów bo będą się rozklejać.
Ugotowane wyjąc i polać ulubionymi dodatkami. .
Rozwałkować ciasto cieniutko i wykrawać krążki szklanką. Nakładać przygotowany farsz mięsny z gotowanego mięsa zmieszanego z podsmażoną cebulką, przyprawionego pieprzem i solą.
Sklejać pierogi i wrzucać na wrzątek posolony. Gotować 2 minuty od wypłynięcia pierogów na powierzchnię, w czasie gotowania nie przykrywać pierogów bo będą się rozklejać.
Ugotowane wyjąc i polać ulubionymi dodatkami. .
![Pierogi z nadzieniem mięsnym Pierogi z nadzieniem mięsnym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierogi-z-nadzieniem-miesnym-496202.jpg)
![Pierogi z nadzieniem mięsnym Pierogi z nadzieniem mięsnym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierogi-z-nadzieniem-miesnym-496204.jpg)
![Pierogi z nadzieniem mięsnym Pierogi z nadzieniem mięsnym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierogi-z-nadzieniem-miesnym-496205.jpg)
![Pierogi z nadzieniem mięsnym Pierogi z nadzieniem mięsnym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierogi-z-nadzieniem-miesnym-496206.jpg)
![Pierogi z nadzieniem mięsnym Pierogi z nadzieniem mięsnym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierogi-z-nadzieniem-miesnym-496207.jpg)