jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 483]

Kotleciki indycze z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kotleciki indycze z pokrojonego fileta zmieszanego z warzywami, natką, jarmużem smakują tak jak wyglądają .

Kotleciki indycze z warzywami Więcej zdjęć (8)

Składniki:

Kotleciki indycze z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki indycze z warzywami
Mięso z indyka umyć i osuszyć, pokroić w kostkę. Natkę pietruszki umyć i pokroić drobno, jarmuż też umyty pokroić drobno. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce, cebulkę pokroić w kostkę, ząbek czosnku pokroić w kosteczkę drobną.

Wszystkie składniki pokrojone zmieszać z filetem, dodać jajko, mąkę ziemniaczaną i pszenną. Wymieszać i przyprawić pieprzem, solą, ziołami ulubionymi - ja dodałam bazylię. Następnie dodać majonez i wymieszać, smażyć na rozgrzanym oleju kotleciki z obu stron i ułożyć na ręczniku papierowym.

Podawać do obiadu z ziemniakami i sałatką lub z pieczywem.
Kotleciki indycze z warzywami
Fileta z indyka umyć i osuszyć, pokroić w kostkę
Kotleciki indycze z warzywami
Natkę umyć i pokroic drobno i zmieszać z filetem
Kotleciki indycze z warzywami
Dodać jarmuż pokrojony i paprykę w kostkę
Kotleciki indycze z warzywami
dodać cebulępokrojoną w kostkę ser żółty starty i ząbki czosnku
Kotleciki indycze z warzywami
wbić jajko do całości, dodać soli i pieprzu
Kotleciki indycze z warzywami
wsypać mąkę pszenną , ziemniaczaną i dodać łyżkę majonezu
Kotleciki indycze z warzywami
Smażyć na oleju z obu stron