Sposób przygotowania:
Kotleciki indycze z warzywami
Mięso z indyka umyć i osuszyć, pokroić w kostkę. Natkę pietruszki umyć i pokroić drobno, jarmuż też umyty pokroić drobno. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce, cebulkę pokroić w kostkę, ząbek czosnku pokroić w kosteczkę drobną.
Wszystkie składniki pokrojone zmieszać z filetem, dodać jajko, mąkę ziemniaczaną i pszenną. Wymieszać i przyprawić pieprzem, solą, ziołami ulubionymi - ja dodałam bazylię. Następnie dodać majonez i wymieszać, smażyć na rozgrzanym oleju kotleciki z obu stron i ułożyć na ręczniku papierowym.
Podawać do obiadu z ziemniakami i sałatką lub z pieczywem.
Wszystkie składniki pokrojone zmieszać z filetem, dodać jajko, mąkę ziemniaczaną i pszenną. Wymieszać i przyprawić pieprzem, solą, ziołami ulubionymi - ja dodałam bazylię. Następnie dodać majonez i wymieszać, smażyć na rozgrzanym oleju kotleciki z obu stron i ułożyć na ręczniku papierowym.
Podawać do obiadu z ziemniakami i sałatką lub z pieczywem.