Sposób przygotowania:
Pierogi z patelni z sosem słodko-kwaśnym
Przygotować parzone ciasto zalewając mąkę ze szczyptą soli wrząca wodą. Wymieszać drewnianą łyżka , a następnie dobrze wyrobić na sprężystą masę. Zawinąć w folię spożywczą. Mielone wymieszać z imbirem i połową szczypiorku. Doprawić do smaku sosem sojowym, pieprzem i przyprawą 5 smaków. Ciasto rozwałkować i wycinać szklanka krążki. Na każdy kłaść porcję farszu. Zlepiać pierożki i ułożyć na wysypanej mąką tacce. W woku lub głębokiej patelni rozgrzać olej. Na gorący kłaść pierogi i rumienić z jednej strony ( ja stawiam zlepieniem do góry). Podlać połową bulionu. Przykryć i gotować aż pierogi wchłoną płyn. Dolać pozostały bulion i dusić 5 minut na małym gazie. Odkryć i dusić aż płyn całkowicie odparuje. Pierożki podawać posypane pozostałym szczypiorkiem. Osobno podać sos słodko-kwaśny do maczania. * Z tej porcji składników wychodzi ok. 25 pierogów