Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Pierogi z rabarbarem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pierogi z rabarbarem na słodko

Pierogi z rabarbarem.

Składniki:

Pierogi z rabarbarem.

 

 

 

 

  • 2 łyżki oleju

 

 

  • cukier do smaku

 

  • 2 szklanki ciepłej wody

Sposób przygotowania:

Pierogi z rabarbarem.
Myjemy, obieramy i osuszamy rabarbar. Kroimy go w kawałki o długości ok. 3 cm. Zagniatamy mąkę z jajkami, solą, olejem i 2 szklankami ciepłej wody. Ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy kółka. Na kazde kółko kladziemy porcję rabarbaru, oprószamy cukrem i zlepiamy brzegi. Gotujemy we wrzącej wodzie przez 5 min od wyplynięcia pierogów na powierzchnię. Podajemy posypane cukrem.