lenna

lenna

Starszy Kucharz
[Przepisów: 34]

pierogi z serem;)

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

farsz ;Utrzeć ser biały z żółtkiem cukrem i cukrem waniliowym.

pierogi z serem;)

Składniki:

pierogi z serem;)

 

  • ciasto;
  • 0,5 kg mąki
  • 1 jajko
  • 1 szklanka wody letniej
  • sól
  • farsz;
  • 0,5 kg sera białego półtłustego lub chudego
  • jedne żółtko
  • 2-3 łyżki cukru
  • cukier waniliowy

 

Sposób przygotowania:

pierogi z serem;)
farsz ;Utrzeć ser biały z żółtkiem cukrem i cukrem waniliowym. Z podanych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować je cienko i szklanką wycinać krążki.Na każdym położyć troszeczkę farszu i dokładnie skleić pierogi.Wkładamy na wrzącą lekko osoloną wodę.Od momentu zagotowania, gotujemy jeszcze przez jakieś 3 minuty Ugotowane pierogi wyjąć łyżką cedzakową na talerz i polać śmietaną SMACZNEGO: