Sposób przygotowania:
Pierogi z serem twarogowym i brokułami
Brokuły umyć i pokroić na drobne kawałki, wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować ok 2-3 min. Odcedzić i wystudzić. Drobno posiekaną cebulę podsmażyć na maśle. Ser przecisnąć przez praskę, włożyć do miski dodać sól, pieprz, kaszę mannę i podsmażoną cebulkę. Wszystko dokładnie wymieszać. pod koniec dodać brokuły i delikatnie zamieszać. Na stolnicę przesiać mąkę, wbić jajko, dodać olej i szklanki ciepłej wody zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować i szklanką wycinać krążki. Na każdy krążek ciasta nakładać porcję farszu i zlepiać pierogi. Wrzucać do wrzącej osolonej wody i gotować 3-4 min. od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawać z wody zaraz po ugotowaniu albo obsmażyć na masełku.
dobry