Sposób przygotowania:
Pierogi z serem
Z mąki, jaj, tłuszczu, szczypty soli, zagniatamy ciasto, dodajemy wody, by uzyskać odpowiednią konsystencję. Gotowe ciasto wałkujemy na większe placki, wycinając krążki lub trójkąty. Nadziewamy je zrobioną masą z twarogu wymieszanego z żółtkiem, cukrem waniliowym i pokrojonymi kawałkami moreli, po czym zaklejamy. Gotujemy do wypłynięcia na wierzch. Jeśli krążki były grubsze, gotujemy parę minut. Wyjęte z wody pierogi dajemy na sito. Po chwilio można je lekko obtoczyć w bułce tartej i podsmażyć na maśle. Podajemy na ciepło, jeśli ktoś lubi bardziej
Magdusia1312
Chociaż nie ukrywam, że czekam, aż ktoś wymyśli pierogi z żółtym serem :)
Gość
AuTech
Gość
AuTech
Diva
Gość
Gość