Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Pierogi z serem i cukrem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 150
         
ocena: 4/5 głosów: 2

tradycyjne pierogi z twarogiem

Pierogi z serem i cukrem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierogi z serem i cukrem

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z serem i cukrem
Do mąki dodałem odrobine soli i stopniowo wlewałem ciepłą wodę, tak by udało się zagnięść ciasto, które nie jest twarde i nie lepi się do rąk. Rozwałkowałem i wykroiłem krążki. Do twarogu dodałem łyżeczke cukru waniliowego i łyżkę cukru - dokładnie wszystko rozmieszałem. Na kazdy krążek dawałem łyżeczke przygotowanego twarogu i lepiłem pierogi - brzegi dociskałem widelcem. W garnku nastawiłem wodę, lekko osoliłem, a gdy zaczęłam wrzeć wrzuciłem pierogi. Pierogi wyjąłem łyżką cedzakową na talerze, posypałem i podałem do zjedzenia.
Pierogi z serem i cukrem
Etap 1 lepilem pierogi i dociskalem brzegi
Pierogi z serem i cukrem
Etap 2 pierogi ugotowalem w osolonej wodzie