Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Pierogi z serem w sosiem malinowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

bardzo smaczne pierogi z twarożkiem

Pierogi z serem w sosiem malinowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierogi z serem w sosiem malinowym

 

 

  • 0,5 kg twarogu
  • cukier puder do smaku
  • 2 jajka

 

  • 2 szklanki malin
  • cukier kryształ

Sposób przygotowania:

Pierogi z serem w sosiem malinowym
Do mąki dodajemy jajko, sól oraz ciepłą, przegotowaną wodę – zagniatamy ciasto, po czym je cienko wałkujemy i wycinamy szklanką krążki.

Ser mielimy, dodajemy do niego jajka oraz cukier wg uznania - mieszamy dokładnie. Na każdy krazek kładziemy ok 1 łyżeczkę farszu i lepimy pierogi, które gotujemy do miękkosci przez ok 5 minut od chwili wypłynięcia.

Do malin dodajemy cukier według własnego uznania i mieszamy za pomocą łyżki lub blendera. Ugotowane, ciepłe pierogi polewamy sosem malinowym
Pierogi z serem w sosiem malinowym
przygotowana już masa serowa do pierogów - dobrze słodka
Pierogi z serem w sosiem malinowym
przygotowane pierogi przed wrzuceniem do zagotowanej wody
Pierogi z serem w sosiem malinowym
wygląd pysznych pierogów w przekroju - najlepsze na gorąco
Pierogi z serem w sosiem malinowym
Etap 4