Sposób przygotowania:
Pierogi z serem w sosiem malinowym
Do mąki dodajemy jajko, sól oraz ciepłą, przegotowaną wodę – zagniatamy ciasto, po czym je cienko wałkujemy i wycinamy szklanką krążki.
Ser mielimy, dodajemy do niego jajka oraz cukier wg uznania - mieszamy dokładnie. Na każdy krazek kładziemy ok 1 łyżeczkę farszu i lepimy pierogi, które gotujemy do miękkosci przez ok 5 minut od chwili wypłynięcia.
Do malin dodajemy cukier według własnego uznania i mieszamy za pomocą łyżki lub blendera. Ugotowane, ciepłe pierogi polewamy sosem malinowym
Ser mielimy, dodajemy do niego jajka oraz cukier wg uznania - mieszamy dokładnie. Na każdy krazek kładziemy ok 1 łyżeczkę farszu i lepimy pierogi, które gotujemy do miękkosci przez ok 5 minut od chwili wypłynięcia.
Do malin dodajemy cukier według własnego uznania i mieszamy za pomocą łyżki lub blendera. Ugotowane, ciepłe pierogi polewamy sosem malinowym