Sposób przygotowania:
Pierogi z soczewicą czerwoną i pieczarkami
Soczewicę dokładnie płuczemy, zalewamy 1 szkl wody i gotujemy aż wchłonie całą wodę, pod koniec gotowania solimy. Pieczarki oczyszczamy, ścieramy na tarce i podsmażamy na oleju. Cebulę kroimy w kosteczkę i również podsmażamy. Łączymy z soczewicą, doprawiamy.
Z podanych składników wyrabiamy ciasto, wałkujemy cienko. Wykrawamy szklanką krążki.
Na każdy nakładamy łyżeczkę farszu i zawijamy pierogi.
Wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy 2 minuty od momentu wypłynięcia.
Wyciągamy łyżką cedzakową i podajemy.
Smacznego :-)
Z podanych składników wyrabiamy ciasto, wałkujemy cienko. Wykrawamy szklanką krążki.
Na każdy nakładamy łyżeczkę farszu i zawijamy pierogi.
Wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy 2 minuty od momentu wypłynięcia.
Wyciągamy łyżką cedzakową i podajemy.
Smacznego :-)