dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Pierogi z serkiem wiejskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pierogi goszczą w moim domu bardzo często. przygotowuje je z różnymi farszami, a moja rodzina je uwielbia.

Pierogi z serkiem wiejskim Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierogi z serkiem wiejskim

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z serkiem wiejskim
Mąkę wsypujemy na stolnicę lub stół. Robimy wgłębienie. Dodajemy jajko, szczyptę soli i dolewając stopniową wodę zagniatamy elastyczne ciasto. Ciasto dzielimy na mniejsze części. Rozwałkowujemy i wycinamy kółka. Serek doprawiamy do smaku wedle swoich upodobań. Na środku krążka z ciasta nakładamy łyżeczką porcję serka i dokładnie zlepiamy. Pierogi wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i po wypłynięciu gotujemy ok 2 - 3 minuty. Smacznego!
Pierogi z serkiem wiejskim
Ze wszystkich składaników zagniatamy ciasto na pierogi.
Pierogi z serkiem wiejskim
Ciasto cienko rozwałkowujemy i wycinamy kółka.
Pierogi z serkiem wiejskim
Na każdym kółku układamy porcje serka wiejskiego.
Pierogi z serkiem wiejskim
Dokładnie zlepiamy brzegi pierogów aby nadzienie nie wypłynełą.