Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Pierogi z truskawkami i bitą śmietaną

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

sezonowe przysmaki - truskawki

Pierogi z truskawkami i bitą śmietaną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierogi z truskawkami i bitą śmietaną

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z truskawkami i bitą śmietaną
Mąkę wysypujemy na stolnice, wbijamy jajko i wlewamy całą wodę- zagniatamy jednolite ciasto. Ciasto dzielimy na kilka kawałków, ktore pojedynczo dość cienko wałkujemy, a następnie wykrawamy krążki za pomocą szklanki. umyte i osuszone truskawki kroimy na pół lub na 3 częśći jeśli są duże, układamy je na przygotowanych krążkach, boki lekko smarujemy wodą i lepiemy pierogi. pierogi wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy 3-4 minuty. Pierogi posypujemy cukrem i dekorujemy bitą śmietaną
Pierogi z truskawkami i bitą śmietaną
Mąkę wysypujemy na stolnice, wbijamy jajko i wlewamy całą wodę-
Pierogi z truskawkami i bitą śmietaną
Ciasto dzielimy na kilka kawałków, ktore pojedynczo dość cienko wałkujemy
Pierogi z truskawkami i bitą śmietaną
umyte i osuszone truskawki kroimy na pół lub na 3 częśći jeśli są duże
Pierogi z truskawkami i bitą śmietaną
. pierogi wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy 3-4 minuty.