Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Pierogi z truskawkami w innej wersji

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pierogi z truskawkami w środku zimy to wspomnienie lata. Przygotowałam z truskawek mrożonych, były rewelacyjne.

Pierogi z truskawkami w innej wersji Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierogi z truskawkami w innej wersji

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z truskawkami w innej wersji
Z mąki, jajka, musu z dyni, szczypty soli, oleju i gorącej wody zagnieść elastyczne ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć na kilkanaście minut. Następnie rozwałkować, foremką lub szklanką wykrawać krążki. Ułożyć truskawki ( duże pokroić na kawałki) złożyć i dokładnie zlepić. Partami wkładać do wrzącej, osolonej wody i gotować około 3 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Zimną śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Pierogi wyjmować łyżką cedzakową, ułożyć na talerze, podawać ze śmietaną.
Pierogi z truskawkami w innej wersji
Z mąki jajka i pozostałych składników zagnieść ciasto
Pierogi z truskawkami w innej wersji
Rozwałkować wykrawać krążki i układać truskawki
Pierogi z truskawkami w innej wersji
Krążki ciasta z truskawką złożyć i bardzo dokładnie zlepić
Pierogi z truskawkami w innej wersji
Wkłądać do wrzącej osolonej wody gotować 3 minuty i wyjmować łyżką cedzakową