olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Pierogi z twarogiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rewelacyjne pierogi z farszem powstałym z połączenia sera białego, cukru, cukru waniliowego oraz śmietany.

Pierogi z twarogiem

Składniki:

Pierogi z twarogiem

 

  • ser biały 300 gram
  • cukier 4 łyżki
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • śmietany 12% 4 łyżki
  • woda 200 ml
  • żółtko 1 sztuka
  • mąki 400 gram

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z twarogiem
Mąkę łączę z letnią wodą, po czym dodaję żółtko i ugniatam całość do momentu powstania jednolitej masy. Ciasto rozwałkowuję na stosunkowo cienką warstwę, a następnie za pomocą szklanki wykrawam z niego kółka. Na każdym krążku ciasta nakładam farsz powstały z połączenia sera białego, cukru, cukru waniliowego oraz śmietany. Krążki zlepiam, a następnie gotuję w wodzie do momentu wypłynięcia.