Sposób przygotowania:
Pierogi z ziemniakami, fetą i bazylią
Farsz: Ugotowane ziemniaki przepuszczamy przez maszynkę wraz z serem feta. Dodajemy posiekaną świeżą bazylię, doprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem i mieszamy.
Ciasto:
Na stolnice wysypujemy mąkę, dodajemy sól i ciepłą wodę, zagniatamy. Ciasto wałkujemy na cienki placek, wykrawamy kółeczka. Na każdym kółku układamy porcję farszu, zlepiamy.
Gotujemy w osolonej wodzie przez około 2-3 minuty od wypłynięcia.
Smacznego.
Ciasto:
Na stolnice wysypujemy mąkę, dodajemy sól i ciepłą wodę, zagniatamy. Ciasto wałkujemy na cienki placek, wykrawamy kółeczka. Na każdym kółku układamy porcję farszu, zlepiamy.
Gotujemy w osolonej wodzie przez około 2-3 minuty od wypłynięcia.
Smacznego.
Magdalena88