Sposób przygotowania:
Pierogi z ziemniakami, fetą i cebulą
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, przesmażamy na oleju. Studzimy. W międzyczasie ziemniaki mielimy lub przeciskamy przez praskę do miski. Dodajemy przesmażoną cebulę oraz startą na tarce fetę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy i robimy kuleczki.
Do drugiej miski wkładamy składniki na ciasto i zagniatamy. Ciasto rozwałkowujemy i szklanką wycinamy kółka. Kładziemy przygotowane kulki ziemniaczane i zlepiamy pierogi.
Pierogi gotujemy w osolonej wodzie z olejem przez 2 -3 minuty od wypłynięcia.
Omasta : cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę, przesmażamy na oleju. Pierogi podajemy z przygotowaną omastą i posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.
Do drugiej miski wkładamy składniki na ciasto i zagniatamy. Ciasto rozwałkowujemy i szklanką wycinamy kółka. Kładziemy przygotowane kulki ziemniaczane i zlepiamy pierogi.
Pierogi gotujemy w osolonej wodzie z olejem przez 2 -3 minuty od wypłynięcia.
Omasta : cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę, przesmażamy na oleju. Pierogi podajemy z przygotowaną omastą i posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.
![Pierogi z ziemniakami, fetą i cebulą Pierogi z ziemniakami, fetą i cebulą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierogi-z-ziemniakami-feta-i-cebula-542790.jpg)
![Pierogi z ziemniakami, fetą i cebulą Pierogi z ziemniakami, fetą i cebulą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierogi-z-ziemniakami-feta-i-cebula-542791.jpg)
![Pierogi z ziemniakami, fetą i cebulą Pierogi z ziemniakami, fetą i cebulą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierogi-z-ziemniakami-feta-i-cebula-542792.jpg)
![Pierogi z ziemniakami, fetą i cebulą Pierogi z ziemniakami, fetą i cebulą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierogi-z-ziemniakami-feta-i-cebula-542793.jpg)