Sposób przygotowania:
Pierożki na słodko z białym serem
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać jajko i stopniowo ciepłą wodę. Wyrobić ciasto aż będzie elastyczne.
Ser dokładnie zmiksować z cukrem kryształem, cukrem waniliowym i żółtkiem.
Ciasto podzielić na części. Rozwałkować placki, szklanką wycinać kółka, w środek nakładać farsz, składać na pół i zlepiać brzeg na pierogi.
Gotować w lekko osolonej wodzie, aż pierogi wypłyną na wierzch.
Podawać polane roztopionym masłem.
Ser dokładnie zmiksować z cukrem kryształem, cukrem waniliowym i żółtkiem.
Ciasto podzielić na części. Rozwałkować placki, szklanką wycinać kółka, w środek nakładać farsz, składać na pół i zlepiać brzeg na pierogi.
Gotować w lekko osolonej wodzie, aż pierogi wypłyną na wierzch.
Podawać polane roztopionym masłem.