Sposób przygotowania:
Pierozki przedszkolaka
Ciasto:
z podanych składników zagnieść ciasto. Pieczarki oczyścić, pokroić w kosteczkę. Cebule obrać, posiekać zeszklić na oliwie dodając pieczarki, doprawić dusić do całkowitego odparowania płynu,ostudzić.Jeśli wydaje się że farsz jeszcze po odparowaniu jest zbyt płynny odcisnąć pieczarki ręcznie. Ciasto rozwałkowywać na 0,5 cm i wykrajać kółeczka na środek nakładać zimny farsz zlepiać jak pierożki. Smażyć w rondelku w głębokim tłuszczu. Podawać gorące z barszczykiem.
Do farszu można dodawać inne składniki np. mięso, kapustę i grzybki itp wedle uznania Smacznego!!.
z podanych składników zagnieść ciasto. Pieczarki oczyścić, pokroić w kosteczkę. Cebule obrać, posiekać zeszklić na oliwie dodając pieczarki, doprawić dusić do całkowitego odparowania płynu,ostudzić.Jeśli wydaje się że farsz jeszcze po odparowaniu jest zbyt płynny odcisnąć pieczarki ręcznie. Ciasto rozwałkowywać na 0,5 cm i wykrajać kółeczka na środek nakładać zimny farsz zlepiać jak pierożki. Smażyć w rondelku w głębokim tłuszczu. Podawać gorące z barszczykiem.
Do farszu można dodawać inne składniki np. mięso, kapustę i grzybki itp wedle uznania Smacznego!!.
IwonaF
A.B.
darzenka
tomala245
eli_555
Shayla
pocztylion2221
Bardzo się cieszę że smakowało i zapraszam do korzystania z moich innych przepisów pozdrawiam:)