Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Pierożki wg Magda2601

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Z mąki jajka, soli i wody zagnieść tradycyjne ciasto pierogowe. Ryż ugotować na sypko, odcisnąć, wymieszać z 2 łyżkami masla

Pierożki wg Magda2601

Składniki:

Pierożki wg Magda2601

 

 

Sposób przygotowania:

Pierożki wg Magda2601
Z mąki jajka, soli i wody zagnieść tradycyjne ciasto pierogowe. Ryż ugotować na sypko, odcisnąć, wymieszać z 2 łyżkami masla. Jabłka obrać , usunąć gniazda nasienne i utrzeć na tarce. Skropić stopionym masłem, posłodzić wymieszać z ryżem. Ciasto rozwałkować, formować pierożki i ugotować w osolonym wrzątku lub upiec w ciepłym piekarniku. Podawać polane śmietaną. Najlepiej smakują ze śmietaną ale można też dodać ulubiony sos lub posypać zwyczajnie cukrem. Polecam i życzę smacznego.