Sposób przygotowania:
Zupa Won Ton z pierożkami
Ciasto na pierożki robię z tego mojego przepisu https://gotujmy.pl/ciasto-na-pierozki-won-ton,przepisy,171459.html Farsz:mięso mielone wkładamy do miseczki dodajemy sól, pieprz oraz sos sojowy oraz mąkę ziemniaczaną i wyrabiamy na jednolitą masę, następnie na przygotowane ciasto (kwadraciki) nakładamy farsz około łyżeczki i zawijamy albo w sakiewki albo sklejamy jak tradycyjne pierożki a boki zawijamy jak na uszka.Rosół: do garnka wkładamy włoszczyznę wraz z brukselkami i kurczaka zalewamy całość około 2,5l wody i gotujemy na małym ogniu doprawiamy sola oraz pieprzem, przecedzamy następnie doprawiamy sosem sojowym oraz wrzucamy grzybki i całość podgotowujemy 10 minut,Następnie w gotowym rosole gotujemy przez około 5 minut pierożki, Nakładamy pierożki do miseczek dodajemy grzybki mun oraz posiekany szczypiorek, zalewamy bulionem można dodać marchewkę oraz por. Podajemy na gorąco