olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Pierożki z ciasta francuskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pierożki z nadzieniem szpinakowym połączonym z serem Feta w cieście francuskim czyli szybka i smaczna przekąska.

Pierożki z ciasta francuskiego

Składniki:

Pierożki z ciasta francuskiego

 

Sposób przygotowania:

Pierożki z ciasta francuskiego

ETAP 1:

Pierożki z ciasta francuskiego
Na cieście francuskim nakładam łyżkę farszu.

Szpinak myję, osuszam, a następnie drobno siekam i podsmażam go na patelni. Do szpinaku wlewam śmietanę, a następnie dodaję Vegetę i ser Feta i wszystko mieszam. Ciasto francuskie kroję w kwadraty, a na każdy z kwadratów nakładam łyżeczkę farszu.

ETAP 2:

Pierożki z ciasta francuskiego
Zlepiam brzegi ciasta i formuję pierożki.

Kwadraty z ciasta napełnione farszem zlepiam, a następnie układam na papierze do pieczenia, którym uprzednio wyłożyłam blachę.

ETAP 3:

Pierożki wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180C i piekę przez 20 minut.