Sposób przygotowania:
Pierożki francuskie z zielonym farszem
Szpinak opłukuję pod wodą. Wrzucam na patelnie i podsmażam na maśle. Odparowuję wodę. Dorzucam twaróg, mieszam i podsmażam aż całość zgęstnieje. Doprawiam solą, pieprzem, oregano i bazylią. Szczypiorek siekam i dorzucam do reszty. Dodaję również serki topione, mieszam i podgotowuję razem. Ciasto francuskie rozwijam na stole i kroję na 8 części. Kładę na środku dużą łychę farszu i zawijam pod skosem w trójkątnego pierożka. Wierzch każdego pierożka smaruję rozbełtanym żółtkiem z łyżką mleka, i obsypuję ziołami. Piekę w rozgrzanym piekarniku do 180C przez około 15minut.
kołczu
Elficzna
o to też dobry pomysł! :)
zbysiowa