Zsa Zsa

Zsa Zsa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Pierożki z mięsem dla dziecka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Takie pierożki robię synkowi kiedy zostaje mi gotowane mięso. Są mniejsze niż standardowe, bo wycinane kieliszkiem.

Pierożki z mięsem dla dziecka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pierożki z mięsem dla dziecka

 

Sposób przygotowania:

Pierożki z mięsem dla dziecka
Ugotowane mięso i marchewkę przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Cebulę drobno kroimy i smażymy na złocisty kolor. Całość łączymy w misce i doprawiamy solą oraz pieprzem.

Do miski wlewamy wrzątek, zasypujemy mąka, odstawiamy na kilka minut. Następnie mieszamy i wyrabiamy ciasto, dodajemy tyle mąki ile wchłonie, ale aby pozostało miękkie.

Rozwałkowujemy, wycinamy kółka kieliszkiem. Faszerujemy i zlepiamy.

Gotujemy w osolonym wrzątku około 3 minuty. Podajemy z masłem.
Pierożki z mięsem dla dziecka
Cebulę drobno kroimy i smażymy na złocisty kolor.
Pierożki z mięsem dla dziecka
Ugotowane mięso i marchewkę przepuszczamy przez maszynkę do mięsa.
Pierożki z mięsem dla dziecka
Gotujemy w osolonym wrzątku około 3 minuty.