Sposób przygotowania:
Pierożki z mięsem dla dziecka
Ugotowane mięso i marchewkę przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Cebulę drobno kroimy i smażymy na złocisty kolor. Całość łączymy w misce i doprawiamy solą oraz pieprzem.
Do miski wlewamy wrzątek, zasypujemy mąka, odstawiamy na kilka minut. Następnie mieszamy i wyrabiamy ciasto, dodajemy tyle mąki ile wchłonie, ale aby pozostało miękkie.
Rozwałkowujemy, wycinamy kółka kieliszkiem. Faszerujemy i zlepiamy.
Gotujemy w osolonym wrzątku około 3 minuty. Podajemy z masłem.
Do miski wlewamy wrzątek, zasypujemy mąka, odstawiamy na kilka minut. Następnie mieszamy i wyrabiamy ciasto, dodajemy tyle mąki ile wchłonie, ale aby pozostało miękkie.
Rozwałkowujemy, wycinamy kółka kieliszkiem. Faszerujemy i zlepiamy.
Gotujemy w osolonym wrzątku około 3 minuty. Podajemy z masłem.