mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Pierożki z miętową fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczne pierożki z pysznym nadzieniem

Pierożki z miętową fetą

Składniki:

Pierożki z miętową fetą

 

  • ser feta 200g
  • 4łyżki świeżo startego sera żółtego
  • 3jajka
  • 1łyżka posiekanego koperku
  • 1łyżka posiekanej mięty
  • 1,5 szkl mąki
  • 1/2 szkl jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pierożki z miętową fetą
Fetę rozdrobnić, wymieszać z serem żółtym, 2jajkami, koperkiem i miętą, przyprawić pieprzem. Z mąki, jogurtu i szczypty soli zagnieść gładkie ciasto. Rozwałkować je na cienki placek, wyciąć kółka o średnicy 8cm. Na środek każdego kółka łyżeczką nakładać niewielką porcję farszu, brzegi dokładnie zlepić. Piekarnik rozgrzać do 180stopni. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Na blasze ułożyć pierożki. Jajko roztrzepać, posmarować nim pierożki. Piec około 30miunt. Podawać na gorąco.

Tagi:

sery ser