Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Pierożki z pasztetową

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Dobre pierożki z pasztetową

Pierożki z pasztetową Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierożki z pasztetową

 

 

Sposób przygotowania:

Pierożki z pasztetową
Do miski wsypujemy mąkę, jajka ,sól oraz ciepłą wodę . Wyrabiamy na sprężyste ciasto . Odstawiamy Farsz: Cebulę podsmażamy na jasny kolor następnie dodajemy bułkę tartą i lekko zasmażamy. Pasztetową mieszamy z jajkiem i zasmażaną cebulą . Bierzemy dowolną porcję ciasta i rozwałkujemy następnie szklanką wykrawamy krążki ciasta . Na każdy krążek nakładamy porcję farszu i zlepiamy formując pierogi . Do gotującej i osolonej wody wkładamy pierogi , gotujemy około 10 min. Po tym czasie wyjmujemy z garnka i nakładamy na talerze.
Pierożki z pasztetową
Wyrabiamy farsz i wszystko zasmazamy,nadziewamy na ciasto
Pierożki z pasztetową
Ciasto wałkujemy i wykrawamy krązki na które układamy farsz.