lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Pierożki z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

pierożki z ciasta francuskiego

Pierożki z serem

Składniki:

Pierożki z serem

 

 

  • Farsz:
  • 15 dag sera pleśniowego
  • kminek
  • sól

Sposób przygotowania:

Pierożki z serem
Mąkę przesiej na stolnicę,dodaj szczypte soli i wodę.Wyrób ciasto które wstaw na godzinę do lodówki.Następnie rozwałkuj je i pokryj go wiórkami masła,złóż ciasto na pół i intensywnie wałkuj.Z tak przygotowanego ciasta wycinaj kwadraty.Ser pleśniowy wymieszaj z kminkiem i solą.Na powycinane kwadraty z ciasta umieszczaj porcje farszu.Zlep pierożki które ułóż na wysmarowanej tłuszczem blasze.Posmaruj je białkiem jaja i piecz około 20 minut.

Tagi:

sery ciasto ser