Sposób przygotowania:
Pierożki z serem
Ser rozkruszamy. Dodajemy żółtka i cukier waniliowy. Dokładnie mieszamy.
Boczek kroimy w drobną kostkę i smażymy.
Mąkę przesiewamy. Dodajemy jajka i letnią wodę oraz sól. Następnie wyrabiamy ciasto na jednolitą masę. Wałkujemy. Szklanką wykrawamy krążki. Na każdy krążek dajemy przygotowany serek i sklejamy.
Do garnka wlewamy wodę i gotujemy. Do wody wrzucamy zrobione kluseczki. Gotujemy ok. 3 minuty od wypłynięcia.
Przekładamy na talerz i posypujemy usmażonym boczkiem.
Boczek kroimy w drobną kostkę i smażymy.
Mąkę przesiewamy. Dodajemy jajka i letnią wodę oraz sól. Następnie wyrabiamy ciasto na jednolitą masę. Wałkujemy. Szklanką wykrawamy krążki. Na każdy krążek dajemy przygotowany serek i sklejamy.
Do garnka wlewamy wodę i gotujemy. Do wody wrzucamy zrobione kluseczki. Gotujemy ok. 3 minuty od wypłynięcia.
Przekładamy na talerz i posypujemy usmażonym boczkiem.