motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Pierożki z serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Domowe pierożki przygotowane z białym serem i boczkiem. Często goszczą w naszym domu, ponieważ wszyscy je lubimy.

Pierożki z serem

Składniki:

Pierożki z serem

 

 

Sposób przygotowania:

Pierożki z serem
Ser rozkruszamy. Dodajemy żółtka i cukier waniliowy. Dokładnie mieszamy.

Boczek kroimy w drobną kostkę i smażymy.

Mąkę przesiewamy. Dodajemy jajka i letnią wodę oraz sól. Następnie wyrabiamy ciasto na jednolitą masę. Wałkujemy. Szklanką wykrawamy krążki. Na każdy krążek dajemy przygotowany serek i sklejamy.

Do garnka wlewamy wodę i gotujemy. Do wody wrzucamy zrobione kluseczki. Gotujemy ok. 3 minuty od wypłynięcia.

Przekładamy na talerz i posypujemy usmażonym boczkiem.

Tagi:

danie pierogi