justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Pierś drobiowa w panierce.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Danie idealne dla każdej damy, która dba o linię. Szybko i mało kalorycznie...

Pierś drobiowa w panierce.

Składniki:

Pierś drobiowa w panierce.

 

  • 2 całe piersi z kurczaka
  • szklanka mleka
  • sól i pieprz do smaku
  • torebka panierki do drobiu łagodnej knorra
  • oliwa z oliwek do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Pierś drobiowa w panierce.
Piersi kroimy w kostkę. Mleko wlewamy do głębszego naczynia doprawiamy solą i pieprzem. Wrzucamy do niego kawałki piersi tak żeby się zakryły. Odstawiamy na około 10 minut do lodówki. Piersi wyjmujemy z kąpieli mlecznej na sitko. Każdy kawałeczek obtaczamy w panierce do kurczaka. Smażymy na rozgrzanej patelni na chrupko. Ja podaję je z ryżem i sałatką z pomidorów. SMACZNEGO.