Sposób przygotowania:
Pierś faszerowana koprem włoskim i gruszką
Koper umyć i osuszyć. Przekroić na pół i pokroić w cienkie piórka. Natkę i szczypiorek drobno posiekać. Obrany czosnek pokroić w małą kosteczkę. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić zioła wraz z czosnkiem. Gdy czosnek zacznie pachnieć wrzucić koper. Podsmażyć przez 2 minuty i wlać 3-4 łyżki wody. Gdy płyn odparuje doprawić solą i tymiankiem. Wlać 3 łyżki mleka i zagotować. Gdy mleko się wygotuje koper jest gotowy. Mięso umyć, osuszyć i rozkroić jak książkę. Rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą, papryką i tymiankiem. Ułożyć przestudzony koper. Z gruszki wyciąć gniazdo z nasionami, oprószyć gałką i ułożyć na mięsie. Zwinąć i zabezpieczyć wykałaczką. Piekarnik nagrzać do 200 st i wstawić mięso. Piec około 20 minut. Mniej więcej w połowie czasu polać resztą mleka i dopiec do końca. Smacznego!