Sposób przygotowania:
Pierś faszerowana ryżem i kalafior
Ryż ugotować, 1/4 cebuli podsmażyć na oleju, dodać pieczarki i paprykę przysmażyć wszystko razem dodać ryż, przyprawić do smaku i wystudzić, dodać jajko, wymieszać .. Długim ostrym nożem zrobić w piersi otwory i nadziać ryżem.
Na zwilżonej olejem patelni przyrumienić z każdej strony. W rondlu do duszenia zagotować bulion, dodać cebulę marchewkę pokrojoną w słupki i pietruszkę.. pogotować ok 15 min i włożyć nadziane i obsmażone piersi.. dusić ok 20 min.
Kalafior oczyścić i ugotować w osolonej wodzie .. Sos sałatkowy wymieszać z łyżka wody i dodać jogurt Grecki .. wymieszać .. Podawać mięso z kalafiorem, kalafior polewać sosem na talerzu .
Na zwilżonej olejem patelni przyrumienić z każdej strony. W rondlu do duszenia zagotować bulion, dodać cebulę marchewkę pokrojoną w słupki i pietruszkę.. pogotować ok 15 min i włożyć nadziane i obsmażone piersi.. dusić ok 20 min.
Kalafior oczyścić i ugotować w osolonej wodzie .. Sos sałatkowy wymieszać z łyżka wody i dodać jogurt Grecki .. wymieszać .. Podawać mięso z kalafiorem, kalafior polewać sosem na talerzu .