Sposób przygotowania:
Faszerowana pierś pod kostką z gruszki
Fasolkę zalać wrzątkiem i chwilę blanszować. Odsączyć i osuszyć. Mięso umyć, osuszyć i naciąć kieszonkę. Do miseczki wsypać wszystkie przyprawy i wymieszać. Natrzeć mięso z każdej strony. Umytą i sucha paprykę pokroić wzdłuż na cienkie paseczki. Na desce położyc ser i na nim ułożyć na przemian fasolkę i paprykę. Zwinąć ser i obwiązać szczypiorkiem. Włożyć do kieszonki i spiąć wykałaczkami. Zrumienić na patelni na łyżce oleju. Następnie położyć na folii aluminiowej i zwinąć ją. Piekarnik rozgrzać do 200 st i wstawić mięso. Piec około 10-12 minut. W między czasie obraną gruszkę przekroić na pół wzdłuż, oprószyć solą i położyć na rozgrzanej patelni grillowej. Grillować aż będzie rumiana. Upieczone mięso uwolnić z folii, wyjąć wykałaczki i pokroić na 2-3 kawałki. Położyć na talerz, posypać grillowaną gruszką pokrojoną w średnią kostkę. Smacznego!