Sposób przygotowania:
Pierś grillowana piri piri z pysznymi dodatkamiKrok 1
Ryż wstawiamy do garnuszka i zalewamy wodą tak aby zakryło ryż i wsypujemy odrobinę soli do smaku. Gotujemy według tego co jest napisane na opakowaniu.
Krok 2
Fasolkę szparagową myjemy i odcinamy końcówki, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
Krok 3
Cukinie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i obieramy obieraczką - wyjdą nam cieniutkie paseczki.
Smażymy paseczki cukinii na grillu w trakcie posypujemy delikatnie solą i pieprzem mielonym. Kiedy nam się podpiecze z jednej strony przekładamy na drugą i kładziemy maleńkie kosteczki żółtego sera, który nam się delikatnie roztapia.
Zwijamy paseczki z roztopionym serem w ruloniki.
Krok 4
Pierś nacieramy oliwą z oliwek i pokrojoną drobno natką pietruszki, polewamy sosem piri pier delikatnie bo to pierne, solimy troszkę i smażymy cienkie plastry piersi lub w mniejszych kawałkach.
Podanie:
Na talerzu kładziemy po listku sałaty. Ugorowany ryż przekładamy do kokilek i wykładamy na liść sałaty, ozdabiamy natką pietruszki.
Zwinięte plastry cukinii, kładziemy na stojąco do tego ugotowana fasolka szparagowa i pierś grillowana.
Całość wygląda bardzo smacznie.
Jagodowa
lalunia