Sposób przygotowania:
Pierś indycza na parze z warzywami
Ziemniaki typu sałatkowego szorujemy pod wodą, kroimy na kawałki i wrzucamy do garnaka do gotowania na parze. Możemy użyć też normalnych ziemniaków, ale wtedy należy obrać je ze skórki. Dodajemy obraną i pokrojoną na kawałki marchewkę. Dodajemy porcję piersi z indyka. Mięso i ziemniaki solimy. Ziemniaki posypujemy suszonym tymiankiem. Całość gotujemy na parze około 20 minut. Po tym czasie dodajemy cząstki wydrążonego jabłka ze skórką i parujemy potrawę jeszcze 7 minut, aż jabłko zmięknie. Wykładamy wszystko na talerz. Możemy lekko skropić oliwą lub plać masełkiem.
![Pierś indycza na parze z warzywami Pierś indycza na parze z warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piers-indycza-na-parze-z-warzywami-187324.jpg)
![Pierś indycza na parze z warzywami Pierś indycza na parze z warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piers-indycza-na-parze-z-warzywami-187325.jpg)
![Pierś indycza na parze z warzywami Pierś indycza na parze z warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piers-indycza-na-parze-z-warzywami-187326.jpg)
![Pierś indycza na parze z warzywami Pierś indycza na parze z warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piers-indycza-na-parze-z-warzywami-187327.jpg)