madzialena1987

madzialena1987

Szef Kuchni
[Przepisów: 39]

Pierś kurczaka w piwnym cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

bardzo smaczne , rewelacja, polecam.

Pierś kurczaka w piwnym cieście

Składniki:

Pierś kurczaka w piwnym cieście

 

  • 2 piersi z kurczaka
  • 15 dag mąki
  • 3/4 szklanki piwa
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 jajko
  • 2 ząbki czosnku
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Pierś kurczaka w piwnym cieście
Piersi z kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w cienkie paseczki.
Następnie dodać łyżkę oleju ,sos sojowy, szczyptę soli, pieprzu oraz zmiażdżony czosnek i dokładnie wymieszać, odstawić na godzinę.
Z jajka, piwa i mąki rozrobić ciasto naleśnikowe.
Pokrojone kawałki kurczaka moczyć w przyrządzonym cieście naleśnikowym.
Rozgrzać olej na patelni, układać paseczki piersi w cieście i opiekać z dwóch stron na złoty kolor.

Przygotowana potrawę można podawać z czosnkowym sosem.