Sposób przygotowania:
Pierś kurczaka w piwnym cieście
Piersi z kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w cienkie paseczki.
Następnie dodać łyżkę oleju ,sos sojowy, szczyptę soli, pieprzu oraz zmiażdżony czosnek i dokładnie wymieszać, odstawić na godzinę.
Z jajka, piwa i mąki rozrobić ciasto naleśnikowe.
Pokrojone kawałki kurczaka moczyć w przyrządzonym cieście naleśnikowym.
Rozgrzać olej na patelni, układać paseczki piersi w cieście i opiekać z dwóch stron na złoty kolor.
Przygotowana potrawę można podawać z czosnkowym sosem.
Następnie dodać łyżkę oleju ,sos sojowy, szczyptę soli, pieprzu oraz zmiażdżony czosnek i dokładnie wymieszać, odstawić na godzinę.
Z jajka, piwa i mąki rozrobić ciasto naleśnikowe.
Pokrojone kawałki kurczaka moczyć w przyrządzonym cieście naleśnikowym.
Rozgrzać olej na patelni, układać paseczki piersi w cieście i opiekać z dwóch stron na złoty kolor.
Przygotowana potrawę można podawać z czosnkowym sosem.