katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Pierś kurczaka w sosie z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Smaczny sos do obiadu. Dobrze smakuje podany z kaszą i nie tylko. Można dodać śmietanę która sprawi ze sos będzie bardziej delikatny.

Pierś kurczaka w sosie z pieczarkami

Składniki:

Pierś kurczaka w sosie z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Pierś kurczaka w sosie z pieczarkami
Mięso myjemy i kroimy na większe kawałki, oprószamy solą i pieprzem. Przygotowane mięso obtaczamy w mące.

Pieczarki obieramy i kroimy w plastry. na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy pieczarki. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę i przygotowane mięso.

Mieszamy i chwilkę smażymy. Dorzucamy obraną i pokrojoną marchew. Podlewamy rosołem albo bulionem. Doprawiamy do smaku i dusimy do miękkości.

Pod koniec dodajemy pokrojoną natkę pietruszki. Można dodać też śmietanę.