Sposób przygotowania:
Pierś kurczaka w sosie z pieczarkami
Mięso myjemy i kroimy na większe kawałki, oprószamy solą i pieprzem. Przygotowane mięso obtaczamy w mące.
Pieczarki obieramy i kroimy w plastry. na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy pieczarki. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę i przygotowane mięso.
Mieszamy i chwilkę smażymy. Dorzucamy obraną i pokrojoną marchew. Podlewamy rosołem albo bulionem. Doprawiamy do smaku i dusimy do miękkości.
Pod koniec dodajemy pokrojoną natkę pietruszki. Można dodać też śmietanę.
Pieczarki obieramy i kroimy w plastry. na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy pieczarki. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę i przygotowane mięso.
Mieszamy i chwilkę smażymy. Dorzucamy obraną i pokrojoną marchew. Podlewamy rosołem albo bulionem. Doprawiamy do smaku i dusimy do miękkości.
Pod koniec dodajemy pokrojoną natkę pietruszki. Można dodać też śmietanę.