Sposób przygotowania:
Sos z pieczarkami i z piersią z kurczaka
Pierś z kurczaka umyłam, osuszyłam i pokroiłam w paski. Umyte uprzednio pieczarki pokroiłam na ćwiartki (małe dodajemy w całości). Paprykę oczyściłam z gniazd nasiennych, umyłam i podzieliłam na kawałki (paprykę jednokolorową można zastąpić kawałkami kolorowych papryk). Mięso i pieczarki podsmażyłam na rozgrzanym maśle. Do mięsa i pieczarek dodałam obraną i drobno pokrojoną cebulę. Całość podlałam bulionem i dusić ok 15 minut pod przykryciem. Na koniec dodałam przygotowaną paprykę. Całość oprószyłam solą i pieprzem do smaku.Wszystko dusiłam do miękkości papryki. Na koniec dodałam śmietanę i wymieszałam. W razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku.
Natala1210