Sposób przygotowania:
Pierś kurczaka w ziołowym sosie
Kroimy cebulkę w kosteczkę i zeszkalmy ja na 1 łyżce masła.Zalewamy winem i rosołem.Doprowadzamy do wrzenia.Wkładamy mięso i gotujemy 15 minut.
Wyjmujemy.Wywar odparowujemy do połowy.Resztę masła trzemy na wiórki i dodajemy je do wywaru razem z żółtkiem.Doprawiamy solą, pieprzem bazylią i sokiem z cytryny.
Podajemy mięso polane sosem i ozdobione świeżą bazylią.Świetnie smakuje z bagietką.Smacznego!
Wyjmujemy.Wywar odparowujemy do połowy.Resztę masła trzemy na wiórki i dodajemy je do wywaru razem z żółtkiem.Doprawiamy solą, pieprzem bazylią i sokiem z cytryny.
Podajemy mięso polane sosem i ozdobione świeżą bazylią.Świetnie smakuje z bagietką.Smacznego!