Sposób przygotowania:
Pierś w pomarańczowej marynacie
Piersi poporcjować na mniejsze płaty. Przyprawy wymieszać z sokiem z pomarańczy i zanurzyć wszystkie kawałki piersi. Odstawić na ok 1 godzinę. Po tym czasie panierować filety w bułce i smażyć na złoty kolor z obu stron.
Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroić w drobne pół talarki, skropić sokiem z pomarańczy i posypać cukrem. Śmietanę dodać przed podaniem..
Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroić w drobne pół talarki, skropić sokiem z pomarańczy i posypać cukrem. Śmietanę dodać przed podaniem..
caroline1983
p.haju
Już wiem co będzie dzisiaj u nas na obiad :))
Sarenka
p.haju
Przyznam się bez bicia, ze względów zawodowych włożyłem kurczaka dzień wcześniej do kupnego soku pomarańczowego z przyprawami. Sok wyciśnięty z pomarańczy... wypiłem :))
Pozdrawiam :))