PATI197799

PATI197799

Starszy Kucharz
[Przepisów: 26]

pierś w sosie śmietankowo - ziołowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo lubię to danie. Najbardziej smakuje mi z ryżem

pierś w sosie śmietankowo - ziołowym

Składniki:

pierś w sosie śmietankowo - ziołowym

 

  • podwójna pierś

 

  • 2 średnie cebule

 

 

 

 

  • olej

 

Sposób przygotowania:

pierś w sosie śmietankowo - ziołowym
Pierś umyłam i pokroiłam w paseczki, podsmażyłam. Cebulę obrałam pokroiłam w kosteczkę, podsmażyłam. Podsmażoną pierś i cebulkę przełożyłam do garnka,podlałam wodą, dodałam liść laurowy, ziele angielskie, sól i odrobinę wegety. Dusiłam przez 20 minut. Pod koniec dodałam płaską łyżeczkę ziół prowansalskich i zahartowaną śmietanę. Zagęściłam odrobiną mąki. Doprawiłam do smaku.

Tagi:

zioła