aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Pierś w sosie śmietankowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszne mięso w sosie i serze.

Pierś w sosie śmietankowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś w sosie śmietankowym

 

  • 2 piersi kurczaka
  • Pęczek natki pietruszki
  • 15 dag sera żółtego
  • 0,5 szkl śmietany
  • 1 cebula
  • Przyprawa do kurczaka
  • Sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pierś w sosie śmietankowym
Mięso myjemy i kroimy w grubą kostkę, a następnie rozbijamy tłuczkiem. Posypujemy solą pieprzem i przyprawą do kurczaka. Smażymy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego posmarowanego olejem. Natkę pietruszki siekamy, a cebulę kroimy w kostkę. Ser żółty ścieramy na dużej tarce. Do śmietany dodajemy ser, cebulę i natkę pietruszki, przyprawiamy do smaku. Sosem zalewamy mięso i pieczemy do 30 min w 200 stopniach.
Pierś w sosie śmietankowym
Do śmietany dodajemy ser, cebulę i natkę pietruszki
Pierś w sosie śmietankowym
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w grubą kostkę.
Pierś w sosie śmietankowym
Mięso oprószamy przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem.
Pierś w sosie śmietankowym
Upieczone mięso w naczyniu żaroodpornym.