Sposób przygotowania:
Pierś w sosie z ogórków kiszonych
Mięso umyć, osuszyć i sprawić mięso tzn. odciąć polędwiczkę (ale ją pozostawić), nadmiar tłuszczu. W miseczce wymieszać obie przyprawy i natrzeć nimi mięso. Na patelni rozgrzać margarynę i obsmażyć na niej z obu stron pierś na złoto.W między czasie ogórki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach o lekko odcisnąć sok. Cebulę obrać i również zetrzeć na drobnych oczkach i także lekko odcisnąć sok. Na patelnię wlać szklankę wody wymieszanej ze szczyptą przyprawy do kurczaka. Przykryć pokrywką, zmniejszyć ogień i dusić do momentu odparowania wody w 90%. Gdy to nastąpi dodać ogórki z cebula i ponownie wlać około szklanki wody( bez przyprawy) i dalej dusić. W między czasie czosnek obrać, drobniutko posiekać a potem rozetrzeć z odrobiną soli. Dodać do duszonego mięsa. Dodać pół szklanki wody i jeszcze chwilę dusić. W miseczce wymieszać mąkę z solą (ale tylko odrobinkę bo przyprawy są dosyć słone) i pieprzem oraz połową szklanki wody. Wlać mieszaninę na patelnię, dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia. I gotowe! SMACZNEGO!