kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Pierś w stylu włoskim

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Uwielbiam suszone pomidory... z tej miłości zrodziło się w mojej głowie danie z ich wykorzystaniem, które okazało się strzałem w dziesiątkę. Dodatek suszonych pomidorów sprawia że zwykłe sznycle z kurczaka zmieniają się nie do poznania.

Pierś w stylu włoskim

Składniki:

Pierś w stylu włoskim

 

Sposób przygotowania:

Pierś w stylu włoskim
W blenderze rozdrabniamy suszone pomidory i łączymy z pesto bazyliowe. Doprawiamy do smaku sola i świeżo mielonym pieprzem. Filet z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i dzielimy. Każdego kotlecika smarujemy z jednej strony masa pomidorową, a następnie panierujemy w jajku i płatkach owsianych wymieszanych z bułką tartą. Smażymy z obu stron na rozgrzanym maśle klarowanych na złoto.